lørdag 17. september 2022

Surfski

 Ringvebukta - Munkholmen - Ringvebukta. Vær: Lett bris fra V, overskyet med regn, 12 grader C.

Øyvind og jeg møttes ved Ladekaia for å padle sammen. Når vi gjorde avtalen for noen dager siden var det fordi det var meldt frisk vind fra NV, og dermed gode forhold for surf. Nå, når værmeldinga var forandret, holdt vi likevel på avtalen, siden vi begge syntes ville være hyggelig med en tur likevel.

Vi padlet vestover helt til forskningsbøya vest for Munkholmen, for å få et langt strekk med medvindspadling tilbake. Det kunne hende at vi fikk litt bølger likevel... Det ble stort sett småbølger av varierende kvalitet. Noen strekk var det såpass at jeg måtte padle med åpen selvlens. Det berodde mer på at bølgene var krappe, enn at de var særlig store.

Motvindspadling er merkbart kaldere i surfski enn i havkajakk. I medvinden på vei tilbake var det ikke et problem. Selv om bølgene var små, fikk vi god hjelp med fremdriften. Det var herlig å padle et så langt medvindsstrekk i disse farkostene!

Kartlink: https://kart.gulesider.no/m/R1kTV

Min fine Spindrift tok ikke inn vann på turen. Det ble ikke noen billed-dokumentasjon av turen, men surfskien fikk agere fotomodell på stranda etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar