mandag 19. september 2022

Oppfriskningskurs

 Skansen - gamle Ilsvika - Skansen. Vær: Laber til frisk bris fra NV, skiftende skydekke, 11 grader C.

Tone er en god venn som tok grunnkurs havkajakk i klubben vår når jeg var fersk instruktør. Hun har ikke hatt mulighet å prioritere padling, men nå etter mange år, fantes det motivasjon for et oppfriskningskurs. 

Været var ikke særlig pedagogisk, men vi dro ut fra Skansen og kjørte igjennom mesteparten av grunnkurspensum i rekordfart. Vi holdt oss inne i havnebassenget når vi prøvde ut fremdriftstak og manøvrering. Tone fikk til det meste veldig bra, og når vi skulle padle en liten tur spurte jeg om hun hadde lyst å prøve seg i bølgene utenfor moloen. Det ville hun, og det gikk over all forventning! Hun minte ikke mye om en nybegynner når hun padlet gjennom strømsjøen ved enden av moloen. 

I gamle Ilsvika øvde vi på kameratredning, først uten, og siden med spruttrekket festet. Alt gikk strøkent, og som kronen på verket greide Tone en cowboyredning til slutt! Det var en kjempeartig økt, som ble avsluttet med padling i hakket enda friskere vind, sammen med en av seilforeningas regattabåter av typen Yngling.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar