lørdag 4. juni 2022

Padlefestival!

 I dag arrangerer TKK padlefestival på Skansen. Det er mange forskjellige aktiviteter på gang. En gjeng padlere dro allerede i går kveld, på overnattingstur til Midtsandtangen. Fra klokken ti i morges, har det vært mulig å være med på aktiviteter som prøvepadling av flattvannskajakker, elvekajakker (for den dristige med dropp fra en rampe på kaikanten!), og havkajakker. 

Det arrangeres Tull&Rull (ikke Rull&Tull som aktiviteten vanligvis kalles. Ambisjonen er at det skal være mer tull enn rull... :-)), nybegynnertur, og klubbmesterskap i diverse disipliner. 

På plenen utenfor klubbhuset ligger det massevis av kajakker, og det er slått opp partytelt hvor det serveres bl.a.  pølser, vafler og kaffe.

Øyvind og jeg ville delta med surfskiene våre. Vi satte ut fra Trolla, og padlet inn til Skansen derfra.Øyvind slo seg i slang med festivalfolket på land, imens jeg krasjet Tull&Rull, for å vise havpadlerne egenredning i surfski, og å prøve ut "hybrid-kameratredninger" - dvs kameratredninger med en surfski og en havkajakk. Selv det å redde en havpadler fra surfski gikk fint, i hvert fall i så rolige forhold som vi hadde i dag. Hvis det er tøffere forhold, og en fulllastet, tung havkajakk tror jeg man må passe på. Man må tross alt ta kajakken over låra vad tømming, i stedet for over fordekk, som man gjør med en havkajakk.Nils Magne, og Astrid passer på at Tullinga og Rullinga går riktig, og trygt for seg

Etterpå dro jeg inn for å sjekke hva som skjedde ved flattvannskajakk/surfski-prøvinga. Fernando hjalp noen unge padlere å ta sine første åretak i flattvannskajakk.
Det var artig å oppleve festivalstemninga både på land og på sjøen!


Øyvind og jeg padlet tilbake til bilen ved Trolla, og nå er det bare å glede seg til festmiddag på Lilleskansen i kveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar