torsdag 28. november 2019

Padling

Malvik båtforening, Hommelvik - Billedholmen - Malvik båtforening. Vær: Lett bris fra N, overskyet, -1 grader C.

I dag hadde jeg lyst på et annet utgangspunkt enn Skansen for padleturen. Jeg tok med meg kajakken til Hommelvik, og padlet ut fra småbåthavna der.


Det var grått og kaldt når jeg startet turen, og jeg følte meg gammel og stiv. Sist tur satt godt igjen i kroppen, særlig rundt hofta og i korsryggen. Motvinden var seig selv om det bare var snakk om lett bris. 

Etterhvert glemte jeg kroppen, og lot meg fascinere av isformasjoner på svabergene jeg padlet forbi. Kamerabatteriet virker som at det liker kulde dårlig, så det ble ikke tatt noen bilder før i lunsjpausen da jeg fant frem mobilkameraet. Billedholmen heter det der jeg tok lunsj, så det passet jo bra. Tørrdrakta mi har en skikkelig dårlig løsning hva det gjelder glidelåsen. Den åpnes ovenfra og ned. Det betyr at jeg må av med alt jeg har utenpå tørrdrakta og åpne hele glidelåsen for å få tisset. 
Lite gunstig ved pauser på land vinterstid! 
Når jeg hadde pakket meg godt inn igjen, og fått noen slurker varm kaffe, klarte jeg likevel å kose meg med den fine lunsjplassen.

Jeg hadde halvveis planlagt å padle forbi rullebanen ved flyplassen, og bort til Stjørdal småbåthavn. Det så lite fristende ut, så jeg snirklet meg heller tilbake mot Hommelvik langs land. Jeg var iskald på fingre og tær etter pausen, så det ble høyt tempo på padlinga de første kilometerne. 
Når jeg kom tilbake til havna hadde jeg fått såpass varme i kroppen at jeg hadde mot til å gjennomføre mine rullerutiner før jeg gikk i land.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar