lørdag 15. juli 2017

Seiltur

Ferieoppholdet i Stockholms skjærgård ble avsluttet med en seiltur i min brors båt. Skipper og lillebror Per fikk storebror Stefan, far Ingemar og meg som mannskap i sin Albin Cumulus. Det var stor stas å få seile med disse karene i den flotte seilbåten! Her kommer loggbok fra turen:

Mandag 10/7-2017

Vissvass - Vaxholm. Vær: Skiftende bris, sol, 18 grader C.

Vi hadde pakket oss inn kvelden før, og overnattet i båten, som har hjemme-havn på Vissvass/ Tyresö. Hele besetningen startet dagen med morgen-dopp. Etter hyggelig frokost i sittebrønnen seilte vi avgårde i fin bør.

Selv om vinden var stødig og god skiftet den retning hele tiden pga alle øyer, holmer og sund. Skipper Per håndterte skjærgårdens utfordringer med spinnaker i vind som vred, møte med store båter i trange sund og overfylte havner, på en imponerende måte.


Vi overrasket far, som fyller 80 senere i sommer, med å invitere ham til havnekrogen i Vaxholm. Alle søsken med familier dukket opp i havna og ble med for å feire slektens patriark.Tirsdag 11/7-2017. 

Vaxholm - Bullandö marina. Vær: Laber bris fra NØ, overskyet m mye regn, 14 grader C.

Også denne dagen ble det fin seiling, selv om det ble skikkelig bløtt i sittebrønnen. Å seile fra Vaxholm gjennom Lindalssundet og forbi Lillsved hvor jeg har vokst opp, var en skikkelig nostalgi-kikk! Været lettet når vi kom frem til Bullandö, og vi gikk en lang tur for å kikke på de tusentalls seilbåter  som ligger i denne kolossale marinaen. Etter promenaden ble det badstue, og tradisjonell båtmiddag bestående av lefser med pølse med smør og ketsjup. Stefan som hadde mønstret av i Vaxholm, kom ut til oss og ble med på middagen. Han tok med seg vår søster Maria og hennes sønn Noah. Etter disse herlige dagene var det min tur å mønstre av og si farvel for denne gangen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar