søndag 11. desember 2016

Søndagspadling

Skansen - Ringvebukta - Skansen. Vær: NNØ 5-6 m/sek, lettskyet noe sol, 0 til -2 grader C.

Vi var 12 padlere som padlet ut i lyst og trivelig vær. Vindretningen ga en god del sjø på vår side fjorden. To av padlerne valgte å snu ved kaia hvor Hurtigruta legger til, siden bølgene videre blir mere utfordrende i området rundt elveutløpet. Jeg og en til padler fulgte dem tilbake til hurtigbåtbassenget.

På vei til Ringvebukta registrerte vi at de bratteste og største bølgene var å finne et godt stykke ut fra Kjerringbergan. Der resulterte møtet mellom vind og elvestrøm i bølger på opp i en meters høyde, noen av dem brøyt på toppen.

Etter en kald matpause på land i Ringvebukta padlet vi tilbake til Skansen. Ved Østmarkneset delte seg gruppa i to. Vi som ville surfe padlet ut hvor motstrøm og vind ga gode surfebølger, de andre padlet langs land.

Bølgene var store og fine, men krevende å fange. Jeg fikk noen brukbare surfer i starten, men brukte fort opp kreftene slik at jeg ikke hadde nok futt igjen lenger inn der strømmen ble sterkere.

Dagens beste surf fikk jeg ved sjømerket rett før Pirbadet.

Alle virket glade og fornøyde, om en slitne når vi kom i land på Skansen.


Fotografen av dette bildet skrev et flott, poetisk turreferat:

12 padlere prioriterte søndagspadling foran julebakst, skitur og annet fjas. Været var glitrende. To padlere snudde utenfor Pirsenteret, resten fortsatte østover. Med flomstor Nidelv (350 m3/s) og vind fra nord-øst spilte havet opp til dans.
I elveutløpet og langt utover fjorden var det de herligste bølger. På tur til Sponhuset ga det anledning til å klatre opp nesten vertikale bølgevegger, men tilhørende luftig ferd ned i påfølgende bølgedal.
På tur hjem valgte halve turfølget raka vegen ut i bølgesirkuset, mens resten tok en "roligere" rute hjem. I jakten på den perfekte surf ble både teknikk, styrke og ikke minst kondisjon utfordret.
Etter en intens intervalløkt med noen gode surf og langt flere nestensurf i bølger som utløste høydeskrekk hos enkelte i følge, ble det hele avsluttet med en liten rulleøkt ved Skansen.
Sjelden har det vært så gøy på en søndagstur - derfor kun ett bilde.
Takk for turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar