tirsdag 27. desember 2016

Julebølgepadling

Skansen - Digermulen - Skansen. Vær: Frisk bris til liten kuling fra VNV, vindkast oppimot 15 m/sek. Lettskyet, noen snø/hagl-byger. 0-2 grader C.

Andreas inviterte til julebølgepadling på facebooksiden til kajakk-klubben. For meg passet det ypperlig, siden jeg allerede hadde bestemt meg for padletur i dag. Når man er flere skjer det fort at man blir litt friere i surf og bølgelek. Dessuten er det alltid hyggelig å være sammen med TKK:ere.

Vi var tre stykker som ga oss ut vestover mot vind og bølger. Det ble en tung økt frem til Digermulen. Der snudde vi, og fikk god betaling for slitet i form av overbevisende medbør med innslag av herlig surf.

Andreas og jeg bestemte oss for å ta noen ruller før vi padlet inn i havnebassenget. Andreas var først ut, og havnet på feil side i forhold til bølgene slik at han måtte rulle opp mot dem. Han gjorde tre forsøk før han ga opp og gikk ut av båten. Det var ennå god nok klaring til moloen for en kjapp kameratredning. Den gikk som planlagt helt til Andreas merket at han var tjoret til bakdekket av sikringslinen til den nye lykta han hadde montert rett bak cockpit. Vi bakset oss litt lengre ut fra moloen i flåte før vi fikk hjelp av Roger. Han hadde både taueline og kniv. Det løste situasjonen, og begge deler står på huskelista mi til neste gang det blir bølgelek med kompisene....


Her er en film: https://goo.gl/photos/Kq2FVRrU2VsMcGci6

Andreas har en litt mer kunstferdig utgave: https://www.youtube.com/watch?v=dnCEXZ_W9FA

2 kommentarer:

  1. Hei Torleif, god blogg!
    Er det Frej du er ute med på videoen? Nesten litt utrolig hvor tørt den går mot bølgene i forhold til den lave snuten. I surf dukker den jo litt men det gjør vel alle kajakker.

    SvarSlett
  2. Hej Jonatan! Ja,det er Frej jeg padler På videoen. Den har mange gode egenskaper. Grunnen til at den går relativt tørt er at den har en del volum i forskipet. (U-formede seksjoner ganske langt frem.) Det man får betale er at den stamper og slår en del i motsjø.

    SvarSlett