søndag 28. august 2016

Søndagspadling

Skansen - Ringvebukta - Skansen. Vær: Lett til laber bris fra NØ, lettskyet, en god del sol, 14 grader.

Det var godt oppmøte på søndagspadlinga denne dagen. Alt fra helt ferske padlere til noen av klubbens mest rutinerte var representert.

Audun, som skal ta siste del i sin utdanning som veileder hav i padleforbundets kursstige, tok styringa.
Siden vinden kom fra NØ var det en del bølger i denne delen av fjorden. I elveutløpet var det som vanlig ved NØ ganske kraftig strømsjø. Når alle var vel over elvestrømmen var det noen av padlerne som ville ha pause. De som ville gikk i land i Korsvika. Audun tok ansvar for den gruppen, og vi andre fortsatte til Ringvebukta. Det skulle vise seg at Audun egentlig hadde hatt bruk for en makker....

Vi fikk herlig bølgepadling med enn del surfing. På tilbaketuren padlet gruppa opp elva. Jeg meldte fra at jeg padlet utenfor i stedet. Det føltes naturlig å utnytte forholdene mest mulig, når vi først har bølger og kan få en og annen surf.

På vei inn møtte jeg Audun. En i gruppa hans hadde veltet i elveutløpet, og siden han hverken hadde taueline eller makker måtte han få hjelp av en motorbåt, som tauet ham og padleren som hadde veltet mens de lå i flåte. En av padlerne i gruppa fikk ikke med seg veltet, og fortsatte alene utenfor tilbake til Skansen. Nå var Audun ute og leitet etter ham. Jeg hadde ikke sett noen på veien. Vi padlet sammen inn til Skansen, og der var heldigvis "den förlorade sonen".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar