søndag 10. juli 2016

Familieseiling

Birgit foreslo en overnattingstur til Stadsbygd eller Sivertsvika. Begge guttene ville bli med!

Fredag 8/7-2016

Skansen seilbåthavn - Stadsbygd. Vær: Lett til laber bris fra V, lettskyet, mye sol, 14 -18 grader.

Vi fikk nydelig vær og lett kryss ut fra havneområdet. Frem til Flakk vekslet vi mellom lett kryss og motorgang ettersom vinden varierte. Fra Flakk ble vinden friskere og friskere frem til Sandbakken marina. Forseggjort matstell under seiling, og aktiviteter som lesing og soling på fordekk var for meg nye innslag ombord. Det skapte en hyggelig feriestemning.
I slutten av turen oppdaget Birgit en markant diesel-lukt i kahytten. Selv om motoren er plassert under benken ved hovedskottet har det vært forbausende lite diesel-lukt i båten, så dette var unormalt.

Når vi hadde fortøyd åpnet jeg motorkassen. Jeg kunne konstatere at det var litervis med diesel i kjølsvinet, og at det dryppet fra underkant av motoren. Det var fort gjort å finne kilden til lekkasjen: det var brenselfilterkoppen som hadde skrudd seg opp av vibrasjonene under gang. Denne ble skrudd igjen, siden var det å svabre opp dieselen fra kjølsvinet. Det ble nesten tre fulle 1 og 1/2 liters petflasker.

Vi kikket oss rundt i havna og betalte havneavgift mens båten ble luftet ut, siden ble det pølsemiddag.
Etter middag tok vi en sykkeltur. Utlåns-sykklene har store personligheter, og noen av dem er det en skikkelig utfordring å sykle på, men det bidro bare til en munter stemning.


Stadsbygd er nydelig!

Lørdag 9/7 - 2016
Stadsbygd - Skansen seilbåthavn. Vær: Flau vind til laber bris fra V, tilskyende, 15 grader.

Vi var klare til å dra akkurat rundt tia for full fjære. Jeg var usikker på dybden i havneinnløpet, og spurte en mann som var på vei ut i en RIB. - Det kan jeg fort finne ut! svarte han. Han trykket på noen skjermer ved siden av styrekonsollen og kjørte ut i innløpet. Han kom tilbake og kunne rapportere en dybde på 2,1 m og 1,8 på det grunneste. Jeg takket ham for hjelpsomheten. Trivelige og hjelpsomme folk og godt vær gjorde det lett å trives med litt ventetid i havna. Vi satt i sittebrønnen og leste og slappet av i sola. Når vannstanden hadde steget ca 50 cm kastet vi loss, og startet hjemturen.

Vi ble liggende å fiske etter vind i en liten trekk fra vest en stund før vinden tok seg opp og ga nydelig slør og lens inn til Skansen seilbåthavn. Vi møtte flere seilbåter som faktisk seilet på turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar