lørdag 25. juli 2015

Seiling!

Etter lang tid på sin plass i havna fikk "Pärlan" endelig komme seg ut å seile igjen. Jeg og Simon dro ut en tur i torsdags. Vi fikk en overraskende frisk seilas i overskyet vær. Frisk bris fra NV krevde at vi tok et rev i storseilet og rullet inn genoaen litt. Det splitter nye rullesystemet fikk prøvd seg skikkelig med en gang.

Nytt rullegenoasystem.

I dag foreslo Birgit at vi skulle seile en tur. Det skulle vise seg å bli årets fineste så langt. Strålende sol og lett til laber bris ga herlig seilas.


Birgit ved roret på mestparten av turen.

Vinden kom fra NNØ, så vi seilte mot NØ for å få medvind på tilbaketuren. Etterhvert som vinden tok seg opp fikk vi så bra fremdrift at vi bestemte oss for å ta en kikk på Grillstad marina.


Jeg fikk også låne roret litt.

I denne vindretningen kunne vi seile ganske tett på Ladeneset på vei innover. Det var nydelig å se disse områdene i herlig sommervær fra sittebrønnen på vår lille seilbåt.


Genoaen trives godt på nytt rulleforstag.

Det var godt om båter på fjorden i dag. Brukere av seilbåter, motorbåter og kajakker kjente sin besøkelsestid når godværet slo til.Padlere på vei til Munkholmen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar