søndag 7. mars 2021

Søndagspadling

 Skansen - Folafoten - Skansen. Vær: Laber bris fra V, overskyet, 2 grader C. 

I går kveld og i natt har det vært kuling med vindkast opp i sterk storm fra NNV. Det var derfor en lettelse å se at alt var i orden med "Kuling" når jeg kom ned til havna for å skifte til padletøy.


Åtte entusiaster møtte opp til klubbpadlinga i dag. Vindmeldinga var laber bris fra V, med kast opp i liten kuling, så turen gikk selvfølgelig vestover. Liksom på turen forrige uke var det ved Digermulen at vinden og bølgene fikk fritt spillerom, men i dag var det lettere forhold. Vinden ga litt motstand, men det var ikke noe problem å få hyggelig fremdrift, og bølgene var små krappe vindbølger som gjorde padlinga interessant. Vi hadde overskudd til trivelige samtaler under ferden ut mot Folafoten. Vi gikk i land ved naustet for en kort spisepause før vi padlet tilbake i medvind. Kjempeartig og behagelig padling tilbake til Brennebukta. De små bølgene var lette å fange, og store nok til å få en liten surf. 

Ved Trolla tok jeg på tuiliq-hetta, og la inn litt rulling innimellom padlinga. Jeg rullet ganske mye, og syntes å merke at fjordvannet var saltere enn vanlig. Kanskje det er blitt presset inn mer sjøvann enn vanlig i stormen, og at kulden har gjort ferskvannstilførselen mindre?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar