søndag 29. november 2020

Padling

 Skansen - Grilstad marina - Skansen. Vær: Svak vind fra SSØ, skyfritt, -4 - -1 grader C.

Jeg synes søndagspadlinga begynner litt sent. Det er knapt tre timer fra vi setter ut kajakkene til sola går ned. Derfor padlet jeg ut alene klokken 10, og tenkte at jeg kunne padle til Grilstad eller Ranheim for så å møte søndagspadlerne i Ringvebukta på vei tilbake.

Morgenkaffen er uvurderlig som stimuli og opplevelse, men har den ulempen med seg at man i timene etterpå må være beredt på å lette på trykket på ganske kort varsel. Allerede ved Korsvika merket jeg at det snart var dags for et kort besøk på land. Jeg måtte rundt neset før jeg fant et usjenert sted å utrette mitt ærende. Jeg styrtet i land og rev av meg tuiliq og vest for å komme til glidelåsen i tørrdrakta, som idiotisk nok åpnes fra skuldra og ned. Når jeg padlet videre overskygget lettelsens velsignelse det faktum at jeg hadde blitt rimelig kald i løpet av besøket på land. Likevel er det helt klart at jeg må få meg en ny tørrdrakt med fornuftig montert glidelås, eller tisseluke!

Padlinga gjorde meg snart varm igjen, og da kunne jeg nyte turen uten forstyrrelser fra kroppens luner. I Ringvebukta var det noen barskinger som badet. De ropte til meg at de ville se en rulle. Jeg måtte jo kunne stille opp med det, når de var så tøffe at de badet. Jeg tok standard og stormruller på begge sider. 

Når jeg nærmet meg Grilstad marina la jeg merke til at ytre delen av havneanlegget badet i sol. Det er der jeg må ta matpause, tenkte jeg. Beste måten å komme til de solfylte stedene var å gå i land ved bryggefestene mot moloen i øst. Det viste seg at den østlige halvdelen av havnebassenget var dekket av is. Isen var såpass tykk at det skulle real isbrøyting til med kajakken, under skrammel og bråk. Jeg valgte å padle vestover igjen, og tenkte på moloen på Rotvoll som et alternativt pause-sted. 

Når jeg kom ut av havna så jeg fem kajakkpadlere fremfor meg, med kurs mot Rotvoll. De må ha kommet ut gjennom kanalen når jeg var inne i havnebassenget. Padlerne padlet langsomt, og skravlet og fotograferte, så jeg tok dem igjen allerede før Rotvoll. Det viste seg å være en gjeng fra NGU som hadde padlet fra Ladekaia. Jeg kom i prat med noen av dem, og hadde hyggelig skravlepadling frem til Ladekaia.

Ved Korsvika møtte jeg søndagspadlerne fra Skansen. Jeg slo følge med dem tilbake til Ringvebukta, og hadde hyggelig matpause sammen med dem.


En av padlerne hadde med fantastiske kajakk-pepperkaker som han spanderte på oss andre.

Her er den nydelige åren som Jøran har laget. Jeg omtalte den sist han og jeg var på søndagspadling sammen, men da hadde jeg ikke bilde.

Etter pausen padlet vi tilbake til Skansen via Munkholmen. Leif Tofte dukket opp ved Ladeneset, og ble med gjengen på turen. Meget hyggelig gjensyn!
Det var utrolig vakkert på fjorden i lav sol. Når vi nærmet oss Munkholmen var sola i ferd med å gå ned. Jeg satte navi light-lykten min på hodet, og fikk status som teletubby.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar