søndag 5. juli 2020

Inn i kanalen igjen

I dag tok Eirik og jeg "Kuling" inn i kanalen igjen. Vi hadde beregnet å ta henne inn på bruåpninga som sammenfalt med flo sjø for å få minst mulig motstrøm. Da begynte det selvsagt å blåse friskt fra SØ, noe som ga oss rett motvind. Likevel gikk det greit å komme inn.
Grunnen til at vi tok henne inn i kanalen nå var at hun skal løftes på land igjen for å få orden på drivlinjen. Nå gjaldt det å finne en plass i nærheten av Tor Båtservice, hvor "Kuling kunne ligge inntil hun blir løftet. Rett nedenfor firmaets lokaler lå en Colin Archer-skjøyte fortøyd. Utenpå den hadde en Hanse 312 lagt til. Det føltes litt drøyt å legge seg utenpå den igjen, så vi fortsatte til stedet "Kuling"ble fortøyd når hun ble satt ut. Der lå det nå en stor motorbåt med treskrog. Det var folk i båten, og vi spurte dem om vi kunne ligge utenpå båten deres til løftet. Vi fikk høre at skroget var nyoljet, så det var ikke så lurt. De tipset oss om båten nærmest Ravnklo-løpet, den hadde ligge der i månedsvis sa de.
Vi la oss til der, og dro fornøyde hjem.


Jeg sendte en melding til Tor om hvor vi hadde lagt båten, og spurte om det ble løft neste formiddag. Tor svarte at det blir løft på tirsdag, og at det kunne bli problematisk å ligge der vi lå, og ba oss legge oss utenpå Colin Archeren og Hansen. 
Da ble det til å forlate kaffen og den nybakte kanelbollen for å flytte båt igjen. Nå ligger hun ved anvist plass. Eieren av skjøyta ble ikke begeistret for at båten hans ble brukt som flytebrygge av to seilbåter, men han jaget oss ikke vekk.


En flytebrygge til kundene ville kanskje ha vært greit...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar