mandag 28. november 2016

Padling

Skansen - Digermulen - Skansen. Vær: VSV 6-9 m/sek, regn, 3-4 grader C.

Min første fridag på 15 dager måtte selvfølgelig feires med en padletur. Før jeg dro ut for å padle kikket jeg til seilbåten. På vei in langs brygga så jeg noe i sidesynet, noe som beveget seg i cockpiten til en seilbåt jeg gikk forbi. Når jeg så dit viste det seg at det var en oter som satt og koste seg på sittebenken. Den fikk det travelt å komme seg ned på dørken og ut i vannet gjennom det åpne akterspeilet når den så meg. Jeg kikket ned under bryggekanten hvor den forsvant. Da stakk den frem sitt lille hode og tok seg tid til å studere meg et øyeblikk før den svømte ned under brygga.

Jeg møtte padlekompisen Svein på klubben, og vi padlet ut sammen. Ved høvringen begynnte han å kjenne av ryggproblemene sine. Han forsikret meg om at jeg bare skulle padle videre mens han gikk på land for å tøye litt, og ta en avgjørelse på om han skulle snu eller fortsette.

Etter Høvringen var det litt bølger, og mellom Trolla og Digermulen ble det kraftig motvind. På vei hjem ble det litt surf. Akkurat forbi neset mellom Brennebukta og Høvringen traff jeg perfekt på en bølge, og fikk sitte på lenge og vel.

Det var godt om Ærfugl å få se på turen, og noen få eksemplarer av Havelle.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar