torsdag 5. mars 2015

Padling

I dag fikk jeg meg en tur på fjorden! Yr meldte 5-6 m/sek fra sør, muligvis litt på sørvest. Når jeg kom ned til havna (skansen seilbåthavn) observerte jeg noen vindkast av tydelig vestlig retning. Jeg la derfor turen vestover.

Min Nordkapp PE er en kajakk jeg er veldig fornøyd med. Den er ganske retningsstabil og er lett å holde grei marsjfart i. Samtidig synes jeg at den er lett nok å manøvrere til at den duger som lekebåt. Myke deilige bevegelser i bølger.
Kroppen føltes litt stiv i begynnelsen av turen, og det tok litt tid før godfølelsen innfant seg. Når man padler vestover fra Skansen er det koselig å legge turen innom Ilsvika.
Fra Ilsvika fortsatte turen mot Trolla. Der fikk jeg medvind. Østavinden økte på og kom etterhvert fra nordøst. Jeg vil tippe at det var 7-8 m/sek på det meste. Jeg som hadde regnet med vestavind med litt bølger etter Digermulen.
Digermulen. 
Når jeg passerer her får jeg alltid lyst til å padle avgårde på langtur til kysten. Må en tur på jobb i ettermiddag, så det får bli en annen gang. Jeg snudde ved StOlavsspranget. Det ble litt motvind å jobbe med på hjemturen. 


Vinden løyet suksessivt ettersom jeg nærmet meg Fagervika. Det var lite fugleliv å oppleve på fjorden i dag, så jeg fikk nøye meg med "måkenaustet" i Fagervika.

Jeg avsluttet turen med noen standardruller og stormruller i Ilsvika før jeg padlet inn til Skansen igjen.

1 kommentar:

  1. Alla borde göra en sådan tur innan de går till jobbet. Själv brukar jag få till en promenad ibland;-) /Per

    SvarSlett