søndag 13. januar 2019

Søndagspadling

Skansen - Brennebukta - Skansen. Vær: Frisk bris til liten kuling fra NV, snø 0-2 grader C.

Værmeldinga gikk ut på kuling fra NV og tett snødrev, så jeg var veldig i tvil om jeg skulle dra på padling i dag. Når det nærmet seg fristen når jeg måtte gå hjemmefra for å rekke søndagsturen bestemte jeg meg likevel for at jeg måtte ut i frisk luft. Jeg så for meg slitsom motvindspadling hvor øya blir peppret med sinte snøkorn, og kanskje en surf eller to på veien hjem. Jeg hadde heller ingen tro noe særlig oppmøte i dag.

Når jeg kom til Skansen var Andreas der. I løpet av tia det tok å skifte til padletøy hadde fire til raske karer møtt opp! Vi tok et kjapt møte i ly ved kajakkreolene for å planlegge turen. Turen gikk rett vestover, og videre langs land frem til Høvringen. Der begynte forholdene å vise seg på alvor. Jeg padlet først inn mot Brennebukta, og når jeg snudde meg for å sjekke gruppa var tre av padlerne blitt et godt stykke etter. Det viste seg at Egil hadde fått et ufrivillig velt, og selv om han klarte å rulle opp ble de andre på vakt og holdt seg klare til innsats. Grunnen til at han ikke greide å parere den overraskende bølgen i utgangspunktet var at han ikke fikk til å bruke sin fine grønlandsåre så fritt som ønskelig fordi at han brukte padlemuffer. Når han først hadde bikket greide han å dra ut hendene ur muffene under vann før han rullet seg opp. Her har vi med en mann som greier å holde roen å gjøre!

Vi samlet oss ved naustet i Brennebukta, hvor det var ly for vinden og rolig sjø. Andreas foreslo at vi skulle bli i bukta, og surfe. Bølgene gikk skrått inn mot stranda, så alle syntes dette var en god idé.
Og det var det! Vi hadde det herlig i bølgene en god stund. Det ble pause på land ved naustet når vi hadde fått lekt ordentlig. Jeg vegret meg for å forlate cockpit hvor jeg hadde det varmt og godt i tuiliqen, så jeg ble på vannet og lekte og rullet litt mens de andre var i land. Egil kom ut etterhvert og ble med på rullinga.
Hjemturen var betydelig lettere enn turen ut, og det var ikke fritt for surfing heller.
Etter turen ble vi igjen litt på klubbhuset for et trivelig lite kaffeslabberas.
 Herlig tur! En guds lykke at jeg ikke ble inne!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar