søndag 8. april 2018

Søndagspadling

Skansen - Ringvebukta - Skansen. Vær: Flau vind fra NØ, lettskyet 5 grader C.

19 padlere padlet ut fra Skansen. Siden det nå begynner å komme padlere som ikke padler hele året blir det forskjellige ønsker om tempo. Gruppa ble naturlig delt opp i to grupper som holdt sammen. Noen av de rutinerte padlerne fra gruppa bak var misfornøyde med situasjonen, og begynte å forlange av de fremste at de skulle sette ned tempoet.

Jeg synes det er viktig å holde sammen i grupper både pga de sosiale og de sikkerhetsmessige fordelene dette gir. Likevel synes jeg det går for langt når man ikke kan akseptere at en gruppe på 19 padlere blir oppdelt i to grupper pga forskjellige ønsker om tempo.

Når vi kom til Ringvebukta gikk padlerne på land for å spise. Jeg hadde ikke med mat, og hadde dessuten paner om å stelle litt med båten, så jeg padlet hjemover med en gang.
Når jeg nærmet meg Skansen tok jeg en rulleøkt. Både standard- og stormruller gikk problemfritt, men jeg merker at jeg ikke har rullet de to siste turene, Iqyaxen er ikke den mest lettrullede kajakken, og jeg skulle gjerne hatt enda mere overskudd. Det må bli litt mere rulling fremover!

Varmeapparatet i båten hadde fått stå på under padleturen, så når jeg kom i havn var det god temperatur i kahytten. Jeg skiftet klær og gikk i gang med litt seilbåt-stell. I går kledde jeg av båten presenningen, og i dag fortsatte jeg med å montere ned dekk-stilas og rydde litt. Jeg prøvde også å skru av lokket på vannpumpa til motorn for å sjekke impellern, men en av skruene står bak svinghjulet slik at det er umulig å komme til med skrutrekker. Jeg lurer på hvordan jeg skal løse det problemet. Det kanskje finnes et spesialverktøy. Det virker for dumt at man skal trenge å fjerne svinghjulet for å gjennomføre periodisk vedlikehold!

2 kommentarer:

  1. Kommer du til med en vinkelskrutrekker? Eller om svinghjulet dreies noe?

    SvarSlett
    Svar
    1. Løsninga ble å skru løs hele impellerhuset. Der var det ødelagte bolter, men jeg fant et spesialverktøy på Biltema som funket. Det er visst vanlig med boltehoder i stedet for kryssporskrue på lokket til impellern. Da er det ikke noe problem at den ene bolten står bak svinghjulet. Må få ordnet med det til neste sesong! :-)

      Slett