søndag 18. mars 2018

Padling

Skansen - StOlavsspranget - Skansen. Vær: VSV 7-9 m/sek, noen drag opp i liten kuling, overskyet med noe nedbør, 2 grader C.

Vi var fire padlere som møtte opp til søndagspadling. Tre av os  dro avgårde vestover mens den fjerde ble stående å skravle på Skansen og virket usikker på hvorvidt han skulle padle samme retning som oss andre. Jeg merket fort at de andre to jeg padlet med kom til å holde et tempo som var raskere enn det jeg kan holde i slike forhold. Selv om det var en del vind og bølger etter Høvringen ble den største utfordringa på denne turen å finne sin egen rytme, og ikke forsere på grunn av at de andre dro fra. Det er viktig å ikke ta seg helt ut i slike værforhold. Det var meldt stiv kuling på kysten, og det gjelder å ha litt overskudd dersom det skulle oppstå en krevende situasjon. Vi holdt følge helle turen gjennom at jeg tok igjen de andre to hver gang de tok en pustepause i ly av et nes.

Bølgene var litt for lange og seige til at det skulle bli god surf på hjemturen, men en og annen tur fikk vi. Ved Trolla møtte vi "den fjerde mannen" Audun. Han padlet en ganske ustabil surfski, og syntes det var godt å få følge tilbake til Skansen.

Kartlink: https://kart.gulesider.no/m/XQhxz

2 kommentarer:

  1. Audun, er det han som padler racere oppe i Jonsvannet? Siden jeg nesten alltid padler alene, bruker jeg samme taktikk - å holde igjen i tilfelle noe skjer. Så padler jeg gjerne det jeg makter de siste 2-300 meterne inn til 'mål' om jeg kommer inn fra sjøen. Padler jeg langs land, blir det mer intervall alt etter naturopplevelser og vær på kortere turer ;-) Men har padlet lite i år (skamfull)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er den samme Audun ja! Du er nok litt mer av en sports/trenings-mann en meg Magne. Jeg er mest en sånn langsom kosetur-padler. :-)

      Slett