tirsdag 26. desember 2017

Seilbåtene: Compis 33

Jeg har en liten serie om seilbåtene jeg har seilt. Tidligere innlegg: http://seilingogpadling.blogspot.no/2015/03/askeladden-14.html  ,  http://seilingogpadling.blogspot.no/2015/09/seilbatene-ohlson-22.htmll , http://seilingogpadling.blogspot.no/2015/10/seilbatene-compis-28.htmlhttp://seilingogpadling.blogspot.no/2016/12/seilbatene-flipperjolle.html

Far hadde en stor familie, og kanskje et snev av avhengighet av alle stimuli tilværelsen på båtbyggeriet gir?

Etter noen år med Compis 28 satte han i gang å bygge en nyere, større modell fra samme konstruktør og verft. Compis 33 var for sin tid en moderne båt, stor, romslig og rask. Den tilbøy høy komfort både under seil og som bobåt. Denne gangen valgte far å få skrog og dekk ferdig levert fra båtbyggeriet. Montering av innredning, og utstyr og beslag på dekk gjorde han selv.

Jeg var på denne tiden i en alder hvor jeg var mest opptatt av egne prosjekter, og ble derfor ikke så involvert i denne fantastiske båt-satsinga. Begge mine brødre var sterkere inne i prosessen. Likevel husker jeg godt når jeg var med i monteringshallen. Det blanke, ny-støpte skroget virket enormt stort og luksuriøst!

Denne båten ble virkelig fars drømme-båt. Han eide og seilte henne i over 30 år, og solgte henne først når han syntes han følte seg for gammel for skipper- og reder-livet. For oss andre i familien har båten vært en herlig sommerhytte og badeplattform der hun lå på sitt utlegg i Nyvarpsviken. Jeg var ikke så mye med på familie-seilaser når båten var ny, men hadde stor glede av henne når jeg kom på besøk med min egen familie. Far var raus med å ta oss med på herlige skjærgårds-seilaser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar