søndag 19. april 2015

Avplask

I dag var det avplask i TKK. Avplask betyr offisiell sesongåpning av aktivitetene i kajakk-klubben. Vanligvis skjer dette 1mai, men i år tyvstartet vi altså av grunner jeg ikke kjenner til.
Jeg dro ned til havna i god tid, slik at jeg rakk å hilse litt på seilbåten først. Jeg monterte en "Tiller Tamer".
Denne vil forhåpentligvis gjøre livet litt enklere for soloseileren. Jeg er ennå ikke helt overbevist om kvaliteten på denne lille dingsen selv om prisen var ganske overbevisende, men jeg skal gi den en sesong så får vi se.


TKK åpnet sesongen tradisjonsenlig med leders tale fra balkongen, og hussjefen på plass på taket for å heise klubbvimpelen.
Begge aktørene klarte sine oppgaver med glans, og så var det dags for avplaskpadling. Det var ca 40 padlere som la ut på tur gjennom kanalen og opp elva til Nidarø.
Det var vind fra NV laber til frisk bris i dag, og det hadde nok blitt for tøft for mange av de ferskeste padlerne å gi seg ut på den store, åpne Trondheimsfjorden, men for meg ble fristelsen for stor. Det er vinder fra SV som dominerer her store deler av året, noe som fører til at det sjelden er noe særlig bølger på denne siden av fjorden. Derfor ville jeg nødig gå glipp av sjansen til litt bølgepadling nå som muligheten var her. Jeg forlot gruppa og padlet ut elveutløpet.
Når jeg skulle ut i fjorden møtte jeg denne på vei inn elva.
Jeg fikk jobbe ordentlig med motvinden bort til pirbadet.
Det er alltid rotesjø og reflekser utenfor elvemoloen. Ved sjøbadet tok jeg noen ruller før jeg padlet inn og återopptok det sosiale klubblivet.4 kommentarer:

 1. Jag ska absolut skaffa ett roderlås jag med. Har haft det på flera båtar och är extremt nöjd med funktionen. Nu kommer jag inte ihåg vilket fabrikat det var.....det hette något vitsigt. Hoppas ditt är lika bra!

  SvarSlett
 2. Det låter ju lovande Per! Jag tänkte egentligen gå för typen hackbräda, men så dök den här upp på nätsidan som leverantören till de jag köpte seglet av håller. Byggde låsen du har erfarenhet av på samma princip som den på bilden ovanför?

  SvarSlett
 3. Japp, man lyfter upp rorkulten för att låsa och drar ned så är den fri. Det som imponerat mest är att den hållit stilen väldigt bra och inte börjat glida. På 707:an möjliggjorde det spinnakersättning när man var själv, även om det var delikat när det var lite sjö.

  SvarSlett
 4. Ok. Den här har en skruv som reglerar om linan skall löpa eller sitta fast.

  SvarSlett